BINNEN SCHILDEREN

Wanneer de muren van uw huis dringend toe zijn aan een nieuw kleurenpalet, bent u misschien geneigd om gewoon de kwast op te pakken en te gaan. Maar voordat u dat doet, is het handig om op de hoogte te zijn van een paar basisprincipes van het schilderen die u kostbare tijd en moeite kunnen besparen. De sleutel tot het bereiken van een gladde, naadloze afwerking ligt in de voorbereiding – na het schoonmaken van de muur en het aanbrengen van een basislaag primer, kunt u uw aandacht richten op de buitenranden van de muur en werk je weg naar binnen met behulp van een kleur die de kamer onweerstaanbaar maakt voor het oog.

VOORBEREIDING: 

Verwijder alle accessoires van de muur. Begin met het voorbereiden van de muur door knoppen, afdekplaatjes voor stopcontacten, afdekplaatjes voor lichtschakelaars, thermostaten en andere voorwerpen langs de muur te zoeken en ze eraf te halen. Beginnen met een glad oppervlak zonder obstructies zal het project veel efficiënter laten verlopen.

De meeste accenten kunnen gewoon worden losgeschroefd en eraf getild. Zorg ervoor dat je kleine stukken zoals frontplaten en afscheider bijhoudt, en zet de schroeven terug waar ze horen.

Accenten die je niet kunt verwijderen, kun je later afplakken met schilderstape.

Maak uw werkruimte vrij van meubels. Zoek een plek om meubels, apparaten en andere spullen in de buurt op te bergen tot u klaar bent met uw project. Als de ruimte een probleem is, kunt u deze spullen ook gewoon wegschuiven van de muur die u gaat schilderen. Zorg ervoor dat je overgebleven meubels afdekt met een droogdoek of een vel plastic om ze te beschermen.
Verf kan vrijwel onmogelijk uit gestoffeerde stoffen te krijgen zijn, dus het is een goed idee om je meubels te beschermen, zelfs als je denkt dat ze op een veilige afstand van de muur staan.
Haal alle elektronica uit het stopcontact en verplaats ze naar een plek waar ze niet beschadigd kunnen raken

PRIMER / GRONDVERF

Koop een emmer grondverf. Voor de meeste klussen is een standaard witte grondverf de beste keus. Op die manier zal de nieuwe verf kleur in staat zijn om op te vallen. Een gallon grondverf zou genoeg moeten zijn voor de meeste schilderprojecten.


Gebruik altijd een primer bij het schilderen van binnenmuren. Niet alleen zal het helpen om de verf te laten hechten, het zal ook het aantal lagen verminderen dat je moet aanbrengen om dezelfde kleurdiepte te bereiken.
Primer is vooral nuttig wanneer je een lichtere kleur over een donkerdere kleur schildert.
Als je een muur opnieuw schildert en je gebruikt een verf en primer in één, dan heb je waarschijnlijk geen aparte primer nodig.

Als je echter een groot stuk muur schildert dat nog nooit geschilderd is, zet die dan eerst in de grondverf.