Hoe worden lekkages opgespoord?

Een lekkage opsporen gaat gepaard met een hoop vragen. De bron zit vaak goed verstopt. Je moet achter muren kijken en anders wel achter vloeren. De hulp van een specialist is dan ook vaak geboden bij het opsporen van een lekkage. Een specialist heeft speciale apparaten die het opsporen van lekkages makkelijker maakt. Lees verder om erachter te komen hoe een specialist een lekkage opspoort.

Een lekkage opsporen kan op meerdere manieren

Door middel van ultrasone detectie kan een specialist snel en eenvoudig een lekkage opsporen. Geluidsgolven zijn ook een veelvoorkomende methode om een lekkage op te sporen. Soms heeft een specialist een infrarode camera. Deze camera’s zien een warmteverschil. Zo kan een specialist het begin van het lek opsporen. Ook kan de specialist kijken naar een ondergrondse leiding door middel van elektro-akoestiek. Voorts gebruiken specialisten vaak een druktest om de lek op te sporen.

Is het duur om een lekkage op te (laten) sporen?

Binnen het tijdsbestek van een paar uur kan een specialist een lek opsporen. Er worden talloze technieken gebruikt om een lek op te sporen. Dit neemt dus flink wat tijd in beslag. Je moet hierbij denken aan kosten van een paar honderd euro. Je krijgt ook altijd een professioneel rapport als een specialist langs is geweest.

Hoe regel je het met de verzekering?

Ben je verzekerd tegen waterschade? Bel anders even jouw verzekeringsmaatschappij. Dan weet je zeker dat je goed zit. Hoe het precies geregeld is met de verzekering, verschilt van geval tot geval. Waar bevindt de lekkage zich? Dat bepaalt in grote mate de kans dat een verzekeringsmaatschappij meebetaald aan de kosten. Zoals je hebt kunnen zien komt er een hoop kijken bij het opsporen van een lekkage. Wanneer laat jij jouw lekkage opsporen? Als de specialist bij een erkend bedrijf werkt, hoef je je nergens zorgen over te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *