Tips voor het plaatsen van een kraan

Het plaatsen van een kraan is niet ingewikkeld. Je moet alleen even weten waar je op moet letten. Daarom geven wij je vandaag 10 handige tips voor het plaatsen van een kraan.

Stap 1: sluit het water af 

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar sluit voor het vervangen of plaatsen van de kraan het water af. Als je onder de wastafel een kraantje vind dan kun je deze dichtdraaien om de watertoevoer te stoppen. Is dit niet het geval dan moet je de hoofdkraan van de waterleiding sluiten. Zet hierna alle kranen op de verdiepingen boven je open tot er nergens meer water uitloopt.

Stap 2: Draai de moeren los 

Vergeet hierbij niet allebei de moeren los te draaien. In de keuken heb je zowel de koudwaterslang en warmwaterslang. Kleine kraantjes in het toilet zijn meestal alleen voorzien van een koudwaterslang. 

Stap 3: Maak de kraanbevestiging los 

Onder de wasbak vind je de kraanbevestiging. Draai deze los om de kraan door de opening te kunnen halen. 

Stap 4: Verwijder de kraan

Haal nu de kraan door de opening van de wasbak af. 

Stap 5: Sifon verwijderen 

Ontkoppel de sifon en verwijder de oude wastafelplug. Als het goed is, is de nieuwe kraan met een nieuwe wastafelplug geleverd. 

Stap 6: Plaats de nieuwe wastafelplug

Nu is het tijd om de wastafelplug te plaatsen. Doe dit voordat je de nieuwe kraan plaatst. Vergeet ook de rubberen ringen niet te plaatsen.

Stap 7: Monteer de nieuwe sifon

Monteer de nieuwe sifon onder de wastafel voordat je de nieuwe kraan plaatst. 

Stap 8: Nieuwe kraan plaatsen

Om de nieuwe kraan te plaatsen steek je allereerst de slangen door het kraangat in de wastafel. Schroef de kraan vanaf de onderkant vast en schuif daarna eerst het klemstuk van kunststof en daarna het koperen klemstuk over de schroefstift. Kijk eerst goed of de kraan recht staat en draai tot slot de moeren aan. 

Stap 9: Schroef de slangen weer vast 

Schroef alle slangen nu vast. Let hierbij op dat de moeren goed aangedraaid worden, maar doe dit wel met een beetje liefde. 

Stap 10: Werk het geheel af 

Tot slot test je de nieuwe kraan door de hoofdkraan open te zetten en de nieuwe kraan open te zetten. Let op lekken rondom of onder de kraan en je hebt de klus geklaard! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *