Hoe repareert een loodgieter een lekkage

Hoe repareert een loodgieter een lekkage? Dat hangt helemaal af van waar de lek zich bevindt en wat de oorzaak is. Het belangrijkste is echter om de lekkage zo snel mogelijk te stoppen, dus laten we beginnen met de verschillende methodes die een loodgieter gebruikt om een lekkage op te sporen. 

De verschillende manieren waarop een loodgieter een lekkage opspoort 

Met een vochtmeting meet de loodgieter de aanwezigheid van vocht in materialen als gips, steen en hout. Als de vochtmeter een hoge waarde aangeeft dan is de lekkage gelokaliseerd. Als er een lek in het dak zit dan kan een rookproef gedaan worden. Rook wordt bij deze methode simpelweg langs het dak geblazen. Waar de rook naar buiten komt, is het lek te vinden. 

Loodgieters gebruiken ook wel eens ultrasone detectie. Er wordt een zender in de woning geplaatst en van buitenaf wordt er getest met de detector. Op het punt waar er meer geluid hoorbaar is, bevindt de lekkage zich. Tot slot is een veelgebruikte manier cameradetectie. Hiermee kan de loodgieter lekkages en problemen in het rioleringssysteem opsporen. 

En zo worden lekkages gerepareerd

Hoe de loodgieter de lekkage repareert is afhankelijk van waar deze te vinden is en hoe groot de oorzaak van de lek is. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om reparatiepasta te gebruiken op een gesprongen leiding met een grote scheur. Houd er in ieder geval rekening mee dat de lekkage niet altijd gerepareerd kan worden zonder iets af te breken. 

In dergelijke gevallen schakel je het beste een loodgieter in die verstand van zaken heeft. Heb je last van een lekkage? Ga dan nooit aan de slag met het slopen van muren of het graven van diepe gaten in de tuin om de lek te vinden. Dit levert je op onnodige reparatiekosten op die je had kunnen vermijden door een goede loodgieter in huis te halen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *